Anden renses for indmad og skylles.
Gnides herefter med salt og peber
indvendig.
Æblerne skrælles og skæres i både eller
store tern. Kernehuset tages fra.
Puttes herefter ind i anden sammen med svedskerne.
Anden lukkes med en kødnål. Hvis man ikke
har en kødnål, kan en tandstik i træ bruges.
Anden stilles i en bradepande på en rist
med brystet nedad.
Kom vand i bunden af bradepanden og evt.
et lille løg, der er skåret i både (gir smag til sovs).
Stilles midt i ovnen og steger nu i ca. 6
timer på 130 grader.
Efter 4 timer vendes anden og steger
herefter færdig.
Ved langtidsstegning opnår man et langt
bedre resultat. Anden bliver ikke tør, og kryber ikke så meget som ellers.
Når anden er færdig hælder man fedtet fra
i en skål.
Man tager lidt af fedtet og smører anden
med, og griller herefter nogle minutter, så skindet bliver sprødt.
Herefter parteres anden og anrettes på et
fad med svedskerne/æblerne i midten.
Man kan tilberede anden
dagen inden servering:
Når anden er færdig stilles den tildækket
til næste dag, hvor den parteres og anrettes på et ildfast fad med æbler/svedsker i
midten.
Anden smøres med andefedt og sættes i
forvarmet ovn på 225 grader i 10-20 minutter.
Så er den klar til servering.